Sonntag, 23. Juli 2017

Striebro, bronz a ... Sen máme, nemusíme ho hovoriť, znie z Kométy

Kým stravníci, ktorí vyrazili v stredu do Kometa pubu na obed, si podávali dvere, hlavní aktéri tamojšej tlačovej konferencie si dali na čas. "Trénovali sme ešte presilovky," vysvetľoval takmer polhodinové oneskorenie brnenský kouč Alois Hadamczik.

Na jeho nový tím čaká v základnej časti výdatné dvaapadesátichodové hokejovej menu. Prvý chod sa podáva v piatok od 18.00, Kométa hostí Liberec. "Diváci očakávajú, že budeme hneď vyhrávať. Musíme hrať s maximálnym nasadením, "vie Hadamczik.

Bývalý tréner národného tímu má na čo nadväzovať. Jeho predchodca Vladimír Kýhos predminulú sezónu doviedol Kométu k striebru, naposledy na jar zakončil ročník s bronzom na krku.Do skompletizovaní medailové trojročkom chýba najcennejší kov. " Viem, do čoho idem. Zodpovednosť cítim, "oznamuje Hadamczik, ktorý sa do extraligy vracia po piatich rokoch.

Hoci sa pod Špilberkom o dvanástom titule skutočne zje, túžby zostávajú nevypovedané. "Sen máme, ten nemusím ani hovoriť nahlas," prikyvuje brnenský kapitán Leoš Čermák. "Sezóna bude dlhá, nechceli by sme to nejakým spôsobom zakríknuť. Budeme sa proste snažiť urobiť maximum, "dodáva 37-ročný líder.

Že majstrovská želanie nemusí byť utópiou, naznačili výsledky v príprave.Brňany z jedenástich duelov prehrali jediný. "Do budúcnosti by som si ale prial hrať v príprave s kvalitnejšími súpermi a mať väčšiu konfrontácii s európskymi celkami," upozorňuje Hadamczik, ktorý po nástupe naordinoval novým zverencom rôznorodejšie prípravu, než na ktorú boli v Brne skôr zvyknutí.

hráčom okrem tradičných výbehov či posilňovne do tréningu zaradil basketbalovej lekcie či sústredenie v Tatrách, kde nechýbali horské túry. "Bolo to pestré," uznáva Čermák.

V novej sezóne chce nový tréner zlepšiť aj početnej výhody.Brňany vlani v dvojnásobnej presilovke ani raz neskóroval, trápili sa tiež v klasických presilovkách. "Na nich sme zapracovali, ku koncu prípravy sa nám nedarili, verím ale, že v lige budeme dávať góly," dúfa Hadamczik.

Novou presilovkové zbraní sa stal 37-ročný Tomáš Kaberle. "Má parádny nahrávku. Prinesie myšlienku do hry, "pochvaľuje si center Čermák.Kométe, ktorú cez leto opustili defenzívne opora Michal Kempný, nadaný teenager Libor Hájek a nakoniec i Ondřej Dlapa, sa inak podarilo udržať bronzový káder. "V tíme máme technických hráčov, ale aj silové borca ​​a obětavce," vypočítava tréner. "Veľkú silu má Kométa v divákoch, je to šiesty hráč na ľade."

Problémom v rozhodujúcich fázach sezóny môže byť podľa odborníkov priemerný vek b rnenských obrancov.V ideálnom zloženie je najmladšiemu Richard Stehlík, ktorý prišiel do Komety z Vítkovíc, 31 rokov.

Komplikáciou môže byť v úvodných kolách aj absencia kanoniera Petra Tona, ktorý doliečuje zranenú ruku. "O to viac sa musí ostatní hráči snažiť," podotýka Hadamczik, ktorý naopak zajtra nasadí do hry uzdraveného útočníka Hynka Zohornu. "Vstup do sezóny je vždy pre psychiku dôležitý," dopĺňa kouč.

Premiérové ​​duely sa kométe darí, posledné štyri otváracej mača vždy vyhrala. Natiahne v piatok sérii?


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen