Freitag, 21. Juli 2017

Bortelová udržala pevné nervy a zachránila basketbalistkám výhru

Pritom keby nepremenila a Ukrajina vyhrala, Češky by zrejme vypadli už v skupine a zaznamenali by najhoršie umiestnenie v histórii. Lenže Bortelová infarktové situáciu chladnokrvne zvládla.

"Verila som si, že to dám. Keby som si neverila, tak by to bolo zlé. Proste som si hovorila, že to musím dať. Inak to ani nešlo, "povedala novinárom Bortelová, ktorá k 12 bodom pridala desať asistencií.

Za tesnú výhru bola rada, ale mrzelo ju, že sa spoluhráčkami neudržala šestnáctibodové vedenie z vydarenej prvej polovice. "K tomu dramatickému záveru ani nemuselo dôjsť. Zo začiatku ste viedli a to o dosť. Obrana však dnes nebola dobrá.Našťastie sme ich prekvapivo prestrieľali, ale takto to nesmie byť, "povedala rozehrávačka Nymburku.

" Prvý polčas sme hrali super, ale ten druhý bolo jasné, že to takto padať nebude, ale hlavne sme prestali hrať rýchlo dopredu , čo nás držalo nad vodou predtým. A ony sa chytili a dopadlo to takto, "dodala.

Podobné nervy vraj s národným tímom zažila asi len na domácich majstrovstvách sveta 2010, kedy Češky tiež dokázali v záveroch rozhodovať zápasy a nakoniec získať striebro. "Tam to boli tiež infarktové zápasy.Inak neviem, pretože moje reprezentačný kariéra zas tak bohatá nie je ako klubová, "povedala.

Potešilo ju, ako sa ale výrazne zmenil výkon tímu v útoku. "Myslím, že sme si viac verili a išli sme do zápasu s tým, že ho musíme vyhrať a vyhráme. Striasli sme zo seba tú nervozitu a ustrašenosť z prvého zápasu. Vletelo sme na to, "zhodnotila.

" Je super, že Katka Elhotová aj Alena Hanušová dali 23 bodmi, k tomu sme dali aj ľahké body spod koša, padalo to. Škoda tej obrany, že sme to neudržali, aby sme hrali v pokoji. Nechali sme sa vyblbnúť, "dodala.

Najväčšie problémy robila českému tímu Alina Jagupovová, ktorá za Ukrajinu nasázela 32 bodov a vedela si poradiť aj s veľmi dobrou obranou Jany Veselé. "Na to nemám slov. To nie je ani tank.Ona má tie fyzické dispozície také, že sa fakt nedá brániť, "krútila hlavou Bortelová.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen