Donnerstag, 20. Juli 2017

Futbalisti Frýdku-Místku majú konečne nového trénera - Radványiho

Hoci šéfovia klubu vo štvrtok oznámili meno nového kouča, frýdecko-místečtí futbalisti sa do konca júna budú pripravovať individuálne a čiastočne pod bývalým realizačným tímom s bývalým trénerom Karlom Orlom.

"Snažili sme sa nájsť človeka, ktorý bude zodpovedať našej víziu, a to je hrať lepšie ako tú minulú sezónu, "povedal predseda predstavenstva MFK Frýdek-Místek Radek Mamula k novému trénerovi.

"Hľadali sme človeka tvrdého a nekompromisného, ​​ktorý má v sebe potenciál mužstvo zdvihnúť." Mamula odmietol, že by v príchode Radványiho hralo úlohu, že akcionári klubu sú tiež zo Slovenska. "Rokovali sme s českými i slovenských trénerov," uviedol. "A s pánom Radványim sme našu predstavu spojili."

Štyridsaťšesťro� �ný Radványi hral za Dunajskú Stredu, 1.FC Saarbrücken, Spartak Trnava a tiež Kaučuk Opava. V opavskom tímu sa stretol aj s Karlom Orlom. Čoby tréner zatiaľ pôsobil v Senci, Komárne a Dunajskej Strede, kde skončil tento rok v januári. Mužstvo predtým priviedol do najvyššej slovenský súťaže a zažil v ňom aj minuloročnej obvinenia niekoľkých hráčov z korupcie.

"Hráči sa teraz budú postupne dostávať do záťaže a od prvého júla začneme naostro a oznámime zloženie nového realizačného tímu," uviedol Radek Mamula.

Podľa neho by os mužstvá mala zostať zachovaná. "Usilujeme ale o posilnenie útoku, pretože produktivitu sme mali mizernú," podotkol Mamula.

Odchod obrancu Jana múriky do Opavy nevylúčil. "Honza má platnú zmluvu, takže je otázka, ako sa dohodneme.Nechceme však, aby tu sedel naštvaný s tým, že si želal hrať v Opave. Uzavrieme to budúci týždeň. "Stále sa povráva, že Frýdek-M ístek dlhuje hráčom peniaze. "To absolútne popieram, nedlžíte im nič," vyhlásil Mamula.

"Na jeseň boli trochu problémy, ale na jar majú hráči všetko vyplatené," dodal riaditeľ klubu Radomír Myška.

Po dvoch rokoch, keď Frýdeckomístečtí hrali národnú ligu pod hlavičkou občianskeho združenia, teraz previedli klub na akciovú spoločnosť.Tým získali profesionálny štatút a môžu pokračovať v druhej najvyššej súťaži. "Zmena je dôležitá najmä pre ďalší budovanie nášho A mužstva," uviedol Radomír Myška.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen