Dienstag, 11. April 2017

James Hird je neslávny zostup z Essendon nedotknuteľný na, unperson '

Neskôr mal kop na RKS so svojou dcérou. Vyzeral, ako by mohol hrať ďalej. O niekoľko týždňov neskôr vyhral svoj piaty najlepší a najkrajší. Ale čítal, odkiaľ vietor veje, cesta toľko šampiónov nie. "Som strávil, som unavená a som preč," povedal.

Hird bol nedotknuteľný vtedy. Pochybovať o svojej všeobjímajúci veľkoleposť na Essendon priaznivec a oni by kohút hlavu a pozerať sa na vás, ako by ste boli napoly šialený. Je ťažké myslieť na hráča viac miloval jeho stúpencov; Lenny Hayes v St Kilda, Robbie Flower v Melbourne perhaps.James Hird odstúpi ako tréner Essendon Football Club Prečítajte si viac

Nie kolies cti teraz. Žiadne ďalšie hashtag. Žiadne ďalšie zlatý chlapec. Nič viac čo povedať.Dokonca aj tie trhliny črepníkové konšpiračných teoretikov došli Fizz. Bol to jeden z tých ľudí si myslel, by sa pohybovali okolo Footy navždy. Je ťažké vedieť, čo urobí teraz. Je to ešte ťažšie vedieť, čo si o ňom. Každý vie, že urobil niečo zlé. Málokto sa môžu dohodnúť na tom, čo vlastne robil, alebo do akej miery. Ale on je preč, pravdepodobne navždy. Strávil, unavený a preč. Orwellovskej unperson vo futbalovom komunity.

Ten málom nestihol. Mohol by ľahko boli ďalšie Canberra štátny úradník, rozdeľovať orosené dôvody zákon cez soboty. Keď dorazil do Essendon, ľudia mysleli, že je anemický. Bol takmer vyradené. Tam bol 4-2 hlas, aby ho odhodiť.Tréner Sheedy, jeho opakom, videl radosť v jeho hre a vystrčil krk pre neho.

Pre desaťročia a pol, hral úplne unencumbered hru. Bežal okolo ako 11 alebo 12-ročného chlapca, ktorý práve zač� �na uvedomovať, ako dobrý je. On "videl loptu dostal loptu". Bol hrudnej, nosil dlhé rukávy a bežal na špičkách. Mal podivný, skákacie chôdzu, ktorá sa zvyčajne kúziel zranenia. Neskôr napísal: "Jednoduchý vzrušenie sledoval loptu a beží za ním a skákanie na ňom je tak sladká, ako to bude pre mňa"

Martin Flanagan, ktorý ho raz v porovnaní s mladým dôstojníkom na Somme, povedal, že hral s "výrazom v tvári takého človeka, ktorý je úplne hore". Ale Hird bol stres hlavy.On by vyhodiť a zase neskoro do rána pred dôležitým zápasom. On to dobre ukryl. Žil v meste Východnej Melbourne a bude prechádzať niekoľko sto metrov na MCG. Bude stáť v hornej časti závodu hráčskeho, olizovať dlane a dôjdu obraz pokoja. Čím väčšia hra, tým lepšie hral.

Z ihriska, zdalo sa, že zníženie z iného cesta. Potom, čo bol dragooned do Footy výlet na Ibizu, vyrazil na dlhodobom horizonte v 6:30 každé ráno. Ostrov bol cirkus - Spálené geezers od Essex objavovať pilulky, ľudia pichanie na balkónoch. Pre Hird, to bolo peklo. Na konci chvosta na 10 km behu, videl jedného zo svojich spoluhráčov, ktorí prídu domov na katastrofálny stav potom, čo zlomil kľúčnu kosť na penové párty.Hird pokrútil hlavou a rezervovať prvého letu domov. Facebook Twitter Pinterest Hird snímky v akcii za Bombers v roku 2001. Fotograf: Mark Dadswell / Getty Images

Jeho tréner bol natoľko šikovný, aby opustiť kapitána svojich vlastných zariadeniach. Niekoľko futbalistov trénoval tvrdšie. Uprostred zimy, keď všetci ostatní skončili a mieril do kúpeľov, bol by zdokonaľuje svoje zručnosti v daždi. Tréneri budú odoslané do priviesť ho späť dovnútra. Ale zlovestne stlačil obálku.Usiloval o výživové poradenstvo od človeka, ktorý bol neskôr chytený dovezie viac ako 100.000 tabliet pseudoefedrín báze z Malajzie.

V roku 2002 utrpel jeden z najhoršíc h zranení, kedy videl na poli Foot. "Jedná sa o bodnutí z hry," povedal neskôr. "Ja nechcem hrať už nie." Ale on sa vrátil, robil žiadne úpravy, hrá sa bez obmedzenia. Na jeseň roku svojej kariéry získal nových obdivovateľov. Zdalo sa, že príliš dobre, aby to bola pravda.

V dôchodku sa však, ako televízny Rozumbrada bol nepoznateľný, neškodný, trochu nudné. Hral rovno bat. Mal na sebe rozumné svetre. On bol vždy držia späť. Bol nepríjemné pred kamerou. Bol by robili hrozný herec.Vždy bol ten hľadí do kamery pred pozeral, ako školák odpružené. Blind Freddie videl, prahnul po trénerskú prácu Essendon.

Vzhľadom k tomu, väčšina nováčik trénerov, postavil čo vyzeralo ako impozantný tím okolo neho. Jeho asistent Mark Thompson vedel, čo robí. Už sa pozeral dole Blázni na Geelong a postavil dynastiu. Vedel, že hráči Essendon boli príliš chudá. Na handshake, vzali na tienisté, očervenela povlakom špo rtového vedca, ktorý by mohol kúzlo vtáky z prameňa. Ten by sa zmenilo všetko. Onedlho začali šepká. Novinári začali študoval kulturistika fóra stopy - peptidy?Čo to sakra je peptid?

Na konci sezóny 2012, Hird cestoval Real Madrid futbalový klub. Vyhľadal Jose Mourinho, jeden z veľkých športových trénerov svojej generácie, si vykračovať množstvo rozporov. Hird, ako vždy, bola huba. "Čo je tajomstvo vášho úspechu?", Opýtal sa. , Vyvolený 'vyčnievala mu čeľusť a dimenzovaná túto protinožcov fešák…"Win, rýchlo," povedal.

"Run Jimmy, bežať," povedal si Hird. Bol rád, že ako hráč. On bol vždy v zhone. Už vyhral premiéra vo svojom druhom roku, nasledovaný tromi po sebe idúcimi najlepších a fairests a Brownlow medailu. Ale on by bežať hlavou napred do dokonalého športového shitstorm.Tam bol premiér vo volebnom roku, najvýkonnejší a obrannej športové organizácie v krajine, nové lieky, spojenie s organizovaným zločinom, je trestne nedostatočne financovaného vrcholovej antidopingová tela, konzervatívny futbalový klub, povýšeneckým generálny riaditeľ AFL, rozzúreného press, vysoko postavenými úradníkmi, crack hodváb, odborníci v oblasti ľudských práv, konšpiračných teórií, kolíše vlajky. James Hird rekord na poli dokazuje jeho odvolávať ako Essendon ho vytlačiť | Russell Jackson Viac

Každý mal rôzne potreby, iný uhol. Ale všetci mali jedno spoločné - sa nikdy zaoberať niečím takým predtým. Verejnosť a stlačte nemohol robiť panna alebo orol o celej veci. To sa necítil ako drogového škandálu.Ben Johnson stále tak veľký, že nemôže prejsť jeho predné dvere - teraz to je drogy škandál. Kulturista Paul Dillett doslova zmrazenie počas položí rutinu a prebiehajú mimo javisko ako kartónové výrezom - to je drogy škandál. Lance Armstrong zmrazenie jeho vlastná krv - to je droga škandál. To bolo ni ečo iné úplne.

Škandál potrebuje tvár. Po celé mesiace, Hird je popolavo hrnček bola prilepené na prednej a zadnej strany. AFL, ako vždy, snažil sa riadiť príbeh. Essendon kontroval anestetických tlačové správy a lame hashtags. Prirodzený sklon, či už sa jednalo o stĺpiky, je výškový reproduktor či otvor chladiča vody, bolo, aby sa ako prenikavý postoj, ako je to možné.Na foot webových stránok, sub-fór mali svoje vlastné sub-fór. Konšpiračné teórie by mohla byť sranda. Ale hnev a pocit zrady vás zarazila. To prinieslo do ostrého svetla, ako veľmi sa hra znamená pre ľudí.

Príbeh hučal ďalej a ďalej. V médiách, Battlelines boli čerpané. Nuance nie je niečo prevažne Melbourne založený na futbal médiá obchoduje s. Odtiene šedi v prípade Hird boli pre nich príliš. Zbavení akejkoľvek predstavy o tom, čo sa deje, sa obrátili na seba. Jeden nariekal rozhodnutie spravodlivosti Middleton je na vydanie jeho Federálny súd verdikt v deň pred veľkým finále.

Cez to všetko, Hird stál rovnako tvrdohlavý ako mulica.S manželom náhubok, Tania Hird sa stal hovorcom pre rodiny. Nebola vták mozgom WAG. "Je to trochu povyšuje, však?" Ľudia by sa povedať. Jej manžel bol natočený čítanie svojim deťom. Cadet journos táborili pred jej domom. Zakaždým, keď Hirds vyšiel von, že nosy televíznych mikrofónov sa ťah v ich tvárach. "Boj, James", môžete si predstaviť, že ho hovoriť…. "Boj ostnům sa vzpečovať." Facebook Twitter Pinterest Hird športové prilbu v jeho prvej hre späť po utrpení vážne poranenia tváre čoskoro v sezóne 2002. Foto: Robert Cianflone ​​/ Getty Images

AFL, ktorého cenná značka bol ožratý, boli neveriacky.Ich predseda, je Rhodos učenec a bývalý kapitán Premiership, ho nakoniec zahnal do kúta. "Prečo si odstúpil," povedal. "Pretože ja som podvádzal," odpovedal Hird. Časť z vás ho obdivuj e za to. Časť z vás potom kontroluje sám seba. Bol to ten druh škandálu.

Podmienky jeho vyhnanstva bolo smiešne, urážlivé. Vydal sa za francúzskeho univerzitného kampusu v polovici dubovom lese, považovaná za jednu z najkrajších miest v západnej Európe. Vrátil vyčinené, ale odsúdená k zániku. Panovačný zlatý chlapec z dávnych čias znížiť takmer ospravedlňujúco postavu. Jeho tím bol beznádejný. Starí veteráni Essendon stavil na nemohla ísť dvore. Hráči ukázal prsty a hádali medzi sebou na ihrisku.To nechutne úspešný klub je teraz terčom posmechu.

Na jednej z najviac úbohých Melbourne dní v živej pamäti, Hird bol skoro zabitý, keď dostal koleso uviazol vo električkových tratí. Keď sa vrátil, zdalo sa, že vo veku desať rokov. Vyzeral úplne otrávený. Jeho hráči vyzeral dosť. Každý, kto bol otrávený. Jeho záverečná tlačová konferencia bola strašidelne srdečný. Zdalo sa to ako úľav u. Zmena

Co. Štyri najväčšie mená Foot sa posledného štvrťstoročia - Wayne Carey, Gary Ablett SNR, Ben Cousins ​​a James Hird - boli všetci scvrknuté až smrteľným rozmerov.Hird, viac než ktorýkoľvek z nich, bol niekto zrejme modelovať sami na. "Play vlaku a niesť sami ako Hird," rodičia, tréneri a učitelia by sa povedať. "On je tak šikovný," ľudia by sa povedať. "Ako to?" By ste odpovedal? "No…chodí na univerzitu…. študuje inžinierstvo! "

Na ničom z toho teraz. Žiadne ďalšie zlatý chlapec. Foot posunie ďalej, financovala iný obscénne zaoberajú televízne práva vyhláseného v rovnaký deň, keď Hird sa vrhol na jeho meč. Foot najnovšie unperson ustúpi do jeho Toorak sídla. Zvyšok z nás sa snaží a zmysel celej veci.

Fair Dinkum, tento šport robí svoju hlavu občas. To je ale debakel.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen